Opgeruimd wonen

De monumentale boerderij Vredesheem in het Drentse Bunne was, na vele respectloze verbouwingen, verworden tot een doolhof van gangen en hokjes. In het ontwerp van Attika Architekten heeft de boerderij haar waardigheid teruggekregen. De eerder verwijderde houten spanten zijn teruggeplaatst, het dak is gerestaureerd is en de prachtige ruimte onder de kap is weer te ervaren.

In het ontwerp is een traditionele deling tussen het woonhuis en de deel gemaakt in de vorm van ‘dikke muur’ die afgewerkt is met leemstuc. Deze drie meter diepe zone wordt gebruikt om toiletten, badkamers, de trap, en vooral veel bergingen in op te bergen. De leefruimtes blijven daardoor zo open en ruim mogelijk. De keuken is zelfs verplaatsbaar en kan op drie verschillende plaatsen worden aangesloten.

Opdrachtgever: particulier
Foto's: Attika architekten
Tags: wonen, baksteen, renovatie, leemstuc, verbouw