Logistiek Centrum

Het logistiek centrum Henk van der Scheur op Bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn is vormgegeven met als uitgangspunt de stedenbouwkundige randvoorwaarde "grote sculpturale volumes". De drie programma’s,  warehouse, crossdock en kantoor, zijn door Attika Architekten samengevoegd tot één bouwvolume. 
Het kantoor is ondergebracht in het volume van de crossdockhal gevoegd. De lay-out (footprint 7,6x45 m) is lineair, simpel en toch interessant. De kop van het gebouw aan de aan de straatkant bestaat uit een doorgaande vliesgevel met entree met de trap met direct achter de gevel. Zo zijn de kantoorruimten op beide verdiepingen met elkaar met elkaar verbonden en valt het daglicht diep in de ruimte. 
In het exterieur bepaalt een doorgaande daglichtstrook van groene translucente kunststof platen op zo’n 8 meter hoogte beeld. De strook geleed de bouwmassa en voorziet in een steeds belangrijker blijkend aspect; daglichttoetreding rondom en daarmee betere werkomstandigheden op de werkplekken die veelal in gesloten dichte "dozen" zijn gehuisvest. 

Opdrachtgever: Transportbedrijf Henk van de Scheur bv 
Tags: werken, bedrijfsgebouw, staal, aluminium, vliesgevel, kantoor, utiliteitsbouw