Het Timpaan

“Een overzichtelijke school die niet lekt, met goede ruime lokalen, en te bouwen binnen het budget ”. Dat was de opgave van het schoolbestuur en leerkrachten in de gemeente Doetinchem waar de angst voorl architecten en experimentele gebouwen groot is sinds de ingebruikname van de Metzo school. Het Timpaan is naar tevredenheid van de gebruikers en gemeente in 2009 in gebruik genomen. De heldere carrévormige hoofdopzet levert als extra een multifunctionele middenruimte op. Daarnaast is binnen het budget een grote (fietsen)kelder gerealiseerd. Zo blijft niet alleen de ruimte rond de school beschikbaar voor spelen en groen, maar wordt bovendien het in een school altijd dreigende gebrek aan bergruimte oplost.

Het naast de nieuwbouw gelegen oude schoolgebouw wordt door Attika Architekten verbouwd tot kinderdagverblijf. Tezamen met de naastgelegen sporthal en de bibliotheek in het voormalig gemeentehuis ontstaat een multifunctioneel centrum in het hart van het dorp.

Opdrachtgever: Bestuur Basisschool het Timpaan
Foto’s: Martine Berendsen
Tags: school, nieuwbouw