Appelbloesem

Deze 17 zorgappartementen omsluiten dankzij de V-vormige hoofdopzet een hofje in de zon. Aan deze kant van het bouwblok bevinden zich verbrede galarijen waarmee voor elke woning een privé buitenruimte ontstaat met uitzicht op de gemeenschappelijke hof. Openingen in de galerij markeren het privé domein en zorgen voor daglicht in de ondergelegen slaapkamers. Het hekwerk is door Attika Architekten zelf ontworpen. Ook boven de bovenste verdieping is een galerijplaat bij wijze van luifel geplaatst waarmee het comfort is gediend en ook de omlijsting van de hof. 

Dankzij de inspanning van de agent Lucassen Steengoed is het gelukt ondanks het bescheiden budget de gevels te metselen uit prachtige Petersen bakstenen. De vleugels in een genuanceerde bruine en bruin-gele steen, en het tussenlid als een spekkoek in verschillende laagjes geel, zacht oranje en grijs. Boven dit plastisch vormgegeven trappenhuis herinnerd de naam van het gebouw aan de voormalige bestemming van deze plek: een appelboomgaard.

Foto’s: Paul Kozlowski
Tags: Petersen baksteen, zorg, wonen, nieuwbouw, woningbouw, woning